Foreninger

Foreninger er en samling af mennesker, der vil noget sammen. Gældende for alle er at de har et sæt vedtægter, har en årlig generalforsamling hvor der tages stilling til, regnskab, hvem er hvad og hvorfor (formand, næstformand, kasserer osv.)

Dog er det vigtigt at vælge den rigtige forening, til det rigtige formål:

Eksempelvis:

  • En kolonihave er en forening, men uden nogen skattepligtig krav og de laver regnskab, kun fordi der skal holdes øje med, at alle betaler det de skal.
  • En ejerforening (ejendom med flere ejere) laver regnskab, for at holde styr på at alle betaler det de skal.

Ovenstående er frivillige foreninger og kan ikke håndtere andet end regnskabet, der kan ikke udbetales løn/honorar eller afvikles skat, moms osv.

  • Almen nyttige foreninger kan udbetale løn/honorar til medlemmer af foreningen hvis der foreligger en regning/faktura/honorar fra medlemmet eller andre som måtte have lavet et arbejde for foreningen. Foreningen er ikke nødvendigvis skattepligtig og skal ikke lave selvangivelse.

En skattepligtig forening er en flok af mennesker der vil tjene penge sammen, men i et fælles forum.

Pengene modtages af foreningen og udbetales til hvert enkelt medlem (som bliver beskattet personligt) og et evt. overskud bliver beskattet i foreningen (minder meget om et ApS)

Det vigtigste er at vælge det rigtige, da der er nogle fælder, hvis man er med i en forening. Hvem tegner foreningen (den som det offentlige refererer til), bestyrelsen, generalforsamling osv. osv.
Relateret indlæg

Kloden drejer…

Eller bliver du bare lidt rundforvirret?

Go to Top